Notícies del GREMI SINDICAL PROVINCIAL DE FERROVELLERS

Actualment el Gremi compta amb més de 300 empreses associades entre majoristes i minoristes, xifra que suposa el 70% de les empreses del sector a Catalunya que gestionen més del 90% del material que es recupera en aquesta comunitat autònoma.
Aquesta situació atorga a la nostra entitat una gran independència i objectivitat a l'hora de treballar i cuidar els interessos dels agremiados.

METALLS FÈRRICS: acer, ferro… METALLS NO FÈRRICS: alumini, coure, plom,… PAPER I CARTRÓ VIDRE - PLÀSTICS, VEHICLES FORA D'ÚS, BIDONS, FUSTA, PNEUMÀTICS, TÈXTIL
 
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

Corbatins Blaus rep l'European Paper Recycling Award al Parlament Europeu


L'esforç i el compromís amb el reciclatge de les 29 administracions locals i 14 milions de ciutadans espanyols participants al programa Corbatins Blaus d'ASPAPEL s'ha vist recompensat amb l'European Paper Recycling Award. El lliurament d'aquest prestigiós premi biennal, organitzat per l'European Paper Recycling Council, ha tingut lloc al Parlament Europeu a Brussel·les. 
En la qual és la seva sisena edició, el jurat dels premis, ha estat integrat per les parlamentàries europees Simona Bonafè (Itàlia) i Inés Ayala (Espanya),Ferran Rosa (Zero Waste Europe) i el periodista mediambiental Rudi Bressa i presidit per Lisa Kretschmann (European Federation of Envelopes Manufacturers).
El Corbatí Blau ha volat a Brussel·les per recollir el premi i portar-ho després als municipis guardonats. Acompanyant al Corbatí, a la cerimònia de lliurament han assistit alguns dels ajuntaments premiats com l'ajuntament de Fuenlabrada, amb una delegació formada pel regidor de Medi ambient, Antonio González Motlles, i el director tècnic dels Serveis de Medi ambient, Ricardo Luis Esquerre (en representació també de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies); la Mancomunitat de Municipis de la Costa del Sol Occidental, representada pel seu vicepresident segon i alcalde d'Ojén, José Antonio Gómez Sánchez, i Marco Antonio Navarro, director tècnic de Medi ambient, i, representant a l'ajuntament de Coslada, la seva primera tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Habitatge, Vies i Obres i Medi ambient, María del Rosario Rierol. Per part d'ASPAPEL, van assistir el seu director general, Carlos Reinoso; el president del Comitè de Reciclat, Guillermo Vallés; el director de Reciclat i Logística, David Barri, i la directora del projecto Corbatins Blaus, Andrea Orallo. 
Corbatins Blaus és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartró, enfocat a la millora contínua i desenvolupat i pilotat per ASPAPEL.
Corbatins Blaus realitza una avaluació en cadascun dels municipis participants, basada en21 indicadors, que analitzen tot el referent a la recollida del contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió i els resultats i trazabilidad fins a reciclatge final. Cadascun dels indicadors es valora segons els barems establerts i la puntuació màxima que pot aconseguir-se és de 100 punts.
ASPAPEL ha dissenyat el programa de manera que ofereixi un incentiu de millora a través del lliurament de Corbatins Blaus a aquells municipis o agrupacions de municipis, que cada any destaquen per aconseguir alts nivells d'excel·lència, en funció d'un barem objectiu i a partir dels resultats obtinguts en l'avaluació. En funció dels seus resultats, en les successives edicions anuals de Corbatins Blaus, els ajuntaments mantindran, incrementaran o perdran els corbatins obtinguts l'any anterior.
En l'edició 2017 de Corbatins Blaus, vint-i-nou entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) de dotze comunitats autònomes van rebre una, dos o tres Corbatins Blaus com a reconeixement per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró. El lliurament dels Corbatins Blaus 2017 va tenir lloc el passat mes de febrer a Madrid, en un acte presidit per Isabel García Tejerina, ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, al que van assistir nombrosos alcaldes i presidents d'agrupacions locals.
Per agrair als habitants d'aquests municipis la seva col·laboració amb el reciclatge i animar-los a continuar col·laborant, perquè el seu esforç mereix la pena i ha resultat clau per obtenir aquesta distinció, el Corbatí Blau està recorrent de juny a octubre la ruta de l'excel·lència en el reciclatge de paper i cartró, fent escala en els vint-i-un municipis i agrupacions de municipis, que en 2017 han rebut dos o tres corbatins. Visitant els municipis guardonats es pretén a més posar en valor el treball de les entitats locals en la millora contínua de la recollida selectiva de paper i cartró.
El Corbatí Blau va iniciar el seu vol des del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, on va ser rebuda per la ministra Isabel García Tejerina, qui li va desitjar “bon vol i molt èxit a traslladar la importància del reciclat”.
De nord a sud i d'est  a oest, a la platja, a la plaça major, creuant ponts, en centres escolars, en biblioteques i auditoris… el Corbatí Blau continua portant el seu missatge de reconeixement i alè a la gran família del reciclatge.
Entitats que han rebut els Corbatins Blaus:
Tres Corbatins Blaus: Ajuntaments de Lleida, Fuenlabrada, Logronyo i la Corunya, Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca i Mancomunitat de la Comarca de Pamplona
Dos Corbatins Blaus: Ajuntaments de Barcelona, Reus, Alcorcón, Bilbao, Burgos, Cadis, Ciudad Real, Gijón (i EMULSA),Granada, León, Segòvia i Soria, Consell Comarcal de l’Alt Emporda, Consorci Agrupació nº 1 Osca (i GRHUSA) i Mancomunitat de Municipis de la Costa del Sol Occidental
Un Corbatí Blau: Ajuntaments de Terrassa (i ECOEQUIP),Coslada, Leganés, Sant Fernando, Sevilla (i LIPASAM),Valladolid i Zaragoza i Consorci R.S.O. de la província de Ciudad Real (i RSU Medi ambient)
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

El Govern aprova el Decret sobre la classificació, la codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya

El Consell Executiu, en la sessió de 17 d'octubre, va aprovar el Decret sobre la classificació, la codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya. La norma, sota el criteri de simplificació administrativa i normativa, estableix les vies de gestió dels residus que es produeixen o gestionen a Catalunya i que substitueixen a les previstes en el Decret 34/1996, de 9 de gener. L'objectiu és recollir l'experiència aconseguida en l'aplicació del Catàleg de residus de Catalunya, les normatives posteriors i els avanços en la gestió de residus derivats de l'estat de la tècnica, alhora que vés-la i preserva el compliment de la jerarquia de gestió establerta en les diferents normatives. Aquesta norma determina en quines condicions les operacions d'incineració o concineración es consideren operacions de valorització, prioritzant-se les sobre la disposició del rebuig. Així mateix, revisa la classificació, la codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya i determina els que han de considerar-se com a perillosos. Finalment, estableix el termini d'un any per desenvolupar una guia tècnica que detallarà les operacions de gestió admeses per a cada residu. Amb l'aprovació de la Llei reguladora de residus, en 1993, Catalunya ja va preveure que la llavors Ajunta de Residus havia de mantenir al dia un codi d'identificació dels residus industrials produïts, i que s'havia de regularitzar una llista el més àmplia possible dels materials i de les substàncies que eren objecte d'ampliació en la normativa vigent. D'aquí va néixer, en 1996, el primer Catàleg de residus que s'avançava a nivell de tot l'Estat. El Catàleg es va convertir en una peça essencial per al sector de la gestió de residus, recollint l'experiència a nivell europeu. Es preveu que el nou Decret sigui vigent als 3 mesos des de l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.
 
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

Alumini es dirigeix a major caiguda mensual en dos anys i mitjà per excessiva oferta

Divendres, 29 de maig del 2015 MERCATS 09:13

El coure era l'únic metall a l'alça, amb guanys de 0.2%, a 6,104 dòlars per tona, després de tancar amb lleu alça en la sessió anterior.
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

Creació d'ocupació a través de la millora de la gestió dels RAEE

L'objectiu del projecte és valorar el potencial de creació de llocs de treball en el sector del reciclatge i la recuperació, derivat d'una millora dels actuals índexs de recollida selectiva de RAEE i de les pràctiques de reciclatge dels RAEE recollits. 
 
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

​Projecto Fènix de reciclatge de residus de plàstics procedents de RAEE

El projecte Fènix que lidera Indumental Recycling, i en el qual col·laboren el Govern Basc a través de la seva Societat Pública Ihobe, Zicla, Aligoplast i Gaiker, permetrà reduir la principal fracció residual del procés de reciclatge de RAEE que encara va a abocador a causa del seu gran component de mescla. 
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

​Recuperació per al reciclatge TABUENCA premiada per l'ajuntament de Barcelona

Donis del Gremi felicitem la labor de Recuperació per a Reciclatge Tabuencapor els seus anys dedicats a la recuperació, tant en la gestió de residus com en la seva labor social.
 
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

​Viatge a Alemanya - Més qualitat al reciclat

El passat 12 de març, el Gremi, juntament amb alguns membres de la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, va ser convidat porRetorna a un viatge a Alemanya, concretament a Dusseldorf.
Noticias del GREMIO SINDICAL PROVINCIAL DE CHATARREROS

​Conveni per a l'impuls del reciclatge Tèxtil Gremi i MAGRAMA

EL passat 12 de Març, el Gremi, representat pel seu gerent Alfonso Fernández, es va reunir amb Donya Guillermina Yanguas, Directora General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Mitjà Natural (MAGRAMA) amb l'objecte d'impulsar  el reciclat tèxtil.
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat